Παραγγελίες χονδρικής: 210-8328200 ή mk@cokitex.gr

ΣπίτιΟΣΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ!

ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ!

Στρώνουμε το κρεβάτι μας με τη μέθοδο που ακολουθούν στη Βόρεια Ευρώπη.
Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα.

Βρήκατε τον έρωτα της ζωής σας! Τον κοιτάτε όπως κοιμάται τα βράδια δίπλα σας κι αντί να χαίρεστε που μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, αναπολείτε τις νύχτες που είχατε όλο το κρεβάτι δικό σας! Τώρα, αυτό που κάνετε είναι να «παλεύετε» πριν σας πάρει ο ύπνος για το ποιος από τους δύο θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος των σκεπασμάτων! Αφήστε τις νυχτερινές μάχες και σκεφτείτε να δοκιμάσετε τη σκανδιναβική μέθοδο ύπνου, αν θέλετε να συνεχίσετε να κοιμάστε μαζί με το ταίρι σας! Αν δεν έχετε ξανακούσει για τη μέθοδο αυτή σας λέμε πως είναι ένας τρόπος ύπνου που προσφέρει εξαιρετικό συμβιβασμό στα ζευγάρια που θέλουν να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Βάζει τέλος στις ενοχλήσεις και τα στριφογυρίσματα του/της συντρόφου και σταματάει μια και καλή την κατάληψη των σεντονιών και κουβερτών μέσα στη νύχτα!

Αν σας κινήσαμε το ενδιαφέρον διαβάστε παρακάτω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου ύπνου και τις επιλογές κλινοσκεπασμάτων που χρειάζεστε για να την εφαρμόσετε στο σπίτι έχοντας στο πλάι σας την Cokitex! Την ελληνική εταιρεία εισαγωγικού χονδρικού εμπορίου λευκών ειδών που επιλέγει, σχεδιάζει & δημιουργεί για εσάς από το 2001!

Ποια είναι η Σκανδιναβική μέθοδος ύπνου;

Πρόκειται για μια δημοφιλή πρακτική ύπνου που μας έρχεται από τις σκανδιναβικές χώρες – Σουηδία, Δανία και Νορβηγία. Τι κάνουν εκεί λοιπόν;

Αντί να μοιράζονται ένα μεγάλο πάπλωμα (βάσει των διαστάσεων του κρεβατιού τους), οι σύντροφοι που κοιμούνται μαζί χρησιμοποιούν δύο παπλώματα ή δύο κουβέρτες ίδιου μεγέθους (δηλαδή από ένα μονό ο καθένας). Στα μέρη αυτά η επιλογή του παπλώματος είναι παραδοσιακή
επιλογή, δεδομένου ότι έχουν πολύ ψυχρά κλίματα. Στην Ελλάδα αγαπάμε τα παπλώματα τους χειμερινούς μήνες γιατί είναι ζεστά κι ελαφριά χωρίς να σημαίνει πως δεν επιλέγουμε και τις μαλακές κουβέρτες που μας προκαλούν να τις αγγίζουμε συνεχώς.

Είναι κοινό μυστικό πως τα περισσότερα ζευγάρια δεν μοιράζονται τις ίδιες συνήθειες και προτιμήσεις στον ύπνο. Αν ισχύει και για σας που διαβάζετε το άρθρο μας είμαστε σίγουροι πως η μέθοδος αυτή μπορεί σίγουρα να βοηθήσει! Κοιμάστε μεν μαζί με τον/τη σύντροφό σας, αλλά διατηρείτε την αυτονομία σας επιλέγοντας να ελέγχετε τη θερμοκρασία του ύπνου σας μειώνοντας έτσι και τις όποιες διαταραχές μπορεί να προκύψουν.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ

Εφόσον δεν μοιράζεστε ένα πάπλωμα, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας μοναδικές ανάγκες χωρίς να ανησυχείτε για τις προτιμήσεις του συντρόφου σας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ

Εφόσον δεν μοιράζεστε ένα πάπλωμα, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας μοναδικές ανάγκες χωρίς να ανησυχείτε για τις προτιμήσεις του συντρόφου σας.

Αντ’ αυτού, ο καθένας σας μπορεί να αποφασίσει τον τύπο υλικού, το στυλ, το βάρος και το γέμισμα που του αρέσει περισσότερο. Για παράδειγμα, το Πάπλωμα Πούπουλο Feather Sleep από πούπουλο και φτεράκι με το εξωτερικό ύφασμα να είναι από βαμβακερό περκάλι είναι η πλέον αφράτη, ανθεκτική κι απαλή επιλογή. Αν πάλι ένας από τους δύο νιώθει περισσότερο κρύο, το Πάπλωμα Μάλλινο Wool Perfect είναι η must επιλογή με 100% αυστραλιανό μαλλί και εξωτερικό ύφασμα από βαμβακερό περκάλι. Και τα δύο προτείνονται γιατί τα βρίσκετε και σε μονή διάσταση έτσι ώστε να υλοποιήσετε τη Σκανδιναβική μέθοδο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ

Με αυτή τη μέθοδο το κάθε άτομο έχει μεγαλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του ύπνου του. Άλλος επιθυμεί να έχει πάπλωμα κι άλλος μια ελαφριά ή πιο βαριά κουβέρτα. Είναι μεγάλη η ευχαρίστηση του κουρνιάσματος στην ατομική κουβέρτα σας ενώ την τυλίγεται γύρω σας για να ζεσταθείτε. Μεγάλη κι η ελευθερία σας επίσης αν θελήσετε να απαλλαγείτε από αυτή μέσα στη νύχτα χωρίς ενοχές απέναντι στο/στη σύντροφό σας.

Στην Cokitex θα βρείτε φλις κουβέρτες όπως η Κουβέρτα Φλις 2 όψεων Morbidona αλλά και βελούρ όπως η Κουβέρτα Μονόχρωμη Βελούρ Ανάγλυφη Silk Touch μεταξένιας απαλότητας και μοναδικού σχεδιασμού με το ανάγλυφο κοχύλι στην εξωτερική όψη. Και τα δύο είδη τα βρίσκετε και σε μονή διάσταση. Ανάλαφρες, αφράτες, ζεστές για τις κρύες νύχτες (μπορεί ο χειμώνας να τελειώνει αλλά οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας μας που πολλοί θα επισκεφτείτε τους επόμενους μήνες, ζητούν μια κουβέρτα για ζεστό κι άνετο ύπνο).Τρυφερότητα κι απαλότητα γίνονται ένα στις κουβέρτες μας και σας τυλίγουν σαν αγκαλιά!

 

Μην ξεχνάμε πως μπροστά μας έχουμε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι κι η Cokitex δίνει λύση και για τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού στην πόλη και τα νησιά. Προτείνουμε την Κουβέρτα Μονόχρωμη Πικέ Summer Line CVC που θα τη βρείτε και σε μονή διάσταση. Απαλή κι υποαλλεργική σε διαφορετικά χρώματα για να επιλέξει ο καθένας αυτό που αγαπά.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ

Το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να είναι δύσκολο ή να διαρκεί λίγο παραπάνω αφού έχετε ν’ ασχοληθείτε με δύο παπλώματα ή δύο κουβέρτες αντί για ένα. Μπορεί επίσης να είναι λίγο δύσκολο αν έχετε μικρότερο διπλό κρεβάτι. Μπορείτε να επικαλύψτε τα δύο παπλώματα στη μέση του κρεβατιού, ώστε να χωράνε χωρίς να κρέμονται στις πλευρές.

ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Με κάθε μας επιλογή κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε! Διατηρώντας διπλά παπλώματα ή /και κουβέρτες μπορεί να δυσκολέψουμε ν’ αγκαλιάσουμε και να μας αγκαλιάσει ο/η σύντροφος μας και γενικά να κοιμηθούμε πιο κοντά μαζί.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΑΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΣΤΥΛ

Όπως καταλαβαίνετε το σκανδιναβικό στυλ στο κρεβάτι δεν τελειώνει με τα παπλώματα και τις κουβέρτες. Ακολουθούν μερικά πολύ σημαντικά κομμάτια κλινοσκεπασμάτων που δεν πρέπει να ξεχάσουμε :

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Το προστατευτικό στρώματος Καπιτονέ με Φούστα ή Αδιάβροχο της Cokitex φυσικά και θα ακολουθήσει τη συνολική διάσταση του κρεβατιού σας. Η ελαστική περιμετρική φάσα που έχει όποιο από τα δύο προστατευτικά και να επιλέξετε προσφέρει άψογη εφαρμογή και προστατεύει το στρώμα από την καθημερινή χρήση.

ΚΑΤΩΣΕΝΤΟΝΑ

Μπορεί το πάνω μέρος να το χωρίζετε αλλά το κάτω σεντόνι πρέπει να είναι ενιαίο και να καλύπτει τις ανάγκες σας βάσει εποχής. Η Cokitex σας προτείνει τις σειρές Σεντόνια Μονόχρωμα Melody από 100% βαμβακερό περκάλι, σε 9 διαστάσεις, 5 flat και 4 με λάστιχο σε 15 μοντέρνες αποχρώσεις, παστέλ και σκούρες. Σεντόνια Σετ Μονόχρωμα Power Nap από polycotton σε 4 flat διαστάσεις και σε 32 αποχρώσεις και τα Σεντόνια Μονόχρωμα Λάστιχο Angel σε 4 διαστάσεις και 32 αποχρώσεις. Όλες αυτές οι σειρές Cokitex έχουν συμπληρωματικά Μαξιλαροθήκες και Παπλωματοθήκες δίνοντάς σας την ευκαιρία να δημιουργήσετε το προσωπικό σας color blocking ενώ παράλληλα θα βάζετε σε εφαρμογή τη Σκανδιναβική μέθοδο ύπνου.

ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ

Στην Cokitex έχουμε μία σειρά από παπλωματοθήκες σε διαφορετικές διαστάσεις για κάθε εποχή. Βαμβακερή φανέλα για περισσότερη ζεστασιά το χειμώνα, 100% βαμβακερές όπως η σειρά Παπλωματοθήκες Luna σε πολλές αποχρώσεις και σε 4 διαστάσεις. Υποαλλεργικές, με μαλακό, απορροφητικό ύφασμα κι αθέατο φερμουάρ που κρατάει το πάπλωμα στη θέση του δίνοντας μία κομψή εικόνα στο κρεβάτι και το δωμάτιό σας. Μία παπλωματοθήκη θα κρατήσει το πάπλωμά σας καθαρό, ενώ θα προσθέσει μια πινελιά κομψής διακόσμησης στην κρεβατοκάμαρά σας. Από την άλλη μπορείτε να επιλέξετε τη νέα σειρά Παπλωματοθήκες Marta από polycotton σε 3 διαφορετικές διαστάσεις κι υπέροχους χρωματισμούς.

ΡΙΧΤΑΡΙΑ

Αν σας αρέσει η αυτονομία τις νύχτες αλλά τη μέρα προτιμάτε να μη βλέπετε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δύο παπλώματα ή δύο κουβέρτες ή απλά θέλετε να προσθέσετε περισσότερο στυλ, τοποθετήστε ένα από τα Ριχτάρια της συλλογής Cokitex. Δείτε τα χειμερινά ριχτάρια Chenille Ani, Chenille Dimi, Chenille Vera και τα καλοκαιρινά ριχτάρια συλλογές Shore, Veli, Lybe, και Zen. Τοποθετήστε το ριχτάρι ενιαίο πάνω από τα δύο παπλώματα και βάλτε το στα πλαϊνά και στην άκρη του κρεβατιού όπως ένα κάλυμμα.

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Φυσικά και δεν θα κλείναμε το άρθρο μας χωρίς τα απαραίτητα μαξιλάρια. Τοποθετήστε τα μαξιλάρια ύπνου -επιλέξτε το Μαξιλάρι Star της Cokitex υποαλλεργικό κι άνετο – σε κάθε πλευρά του κρεβατιού μαζί με το αντίστοιχο πάπλωμα. Ντύστε τα με χρωματιστές Mαξιλαροθήκες Cokitex -από τις σειρές Melody από 100% βαμβάκι σε 15 μοντέρνες αποχρώσεις, Power Nap polycotton σε 31 αποχρώσεις , και Power Nap Premium polycotton σε 22 αποχρώσεις- για να χαρίσετε χρώμα και να δώσετε μία άλλη διάσταση στο υπνοδωμάτιό σας.

Τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια αποτελούν εξαιρετικές πινελιές για κάθε καλοντυμένο κρεβάτι σκανδιναβικού στιλ.

Υστερόγραφο

Πολλά ζευγάρια θεωρούν ότι ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι αποτελεί κρίσιμο συστατικό της σχέσης τους. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι όταν δύο άνθρωποι κοιμούνται μαζί έχουν πολλά οφέλη. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μοιράζονται ένα κρεβάτι βιώνουν καλύτερη ποιότητα ύπνου. Γιατί; Έχουν ηρεμία κι ασφάλεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει το στρες και να βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Με τη σκανδιναβική μέθοδο ύπνου όμως τα έχετε όλα! Τα οφέλη του ύπνου με το σύντροφό σας αλλά χωρίς τις διαταραχές και τα νεύρα που δημιουργούνται αν ο ένας από τους δύο σηκωθεί μέσα στη νύχτα και τραβήξει τα σκεπάσματα. Σκεφτείτε έξυπνα κι επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει.

Που θα βρείτε τα είδη Cokitex:
Για χονδρική επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2108328200 και μέσω email mk@cokitex.gr

Για λιανική επισκεφθείτε τα eshops: blancdeblanc.gr, inde.gr, maizona.gr, getcozy.gr, casastock.gr, homecollection.gr, paivanashome.gr, viviana.gr

Στην MK COKITEX φροντίζουμε για σας.

Δημιουργούμε με αγάπη κι από αγάπη.

Στην COKITEX φροντίζουμε για σας. Δημιουργούμε με αγάπη κι από αγάπη. Κάθε σεζόν έχουμε νέες συλλογές επιλεγμένων λευκών ειδών για το υπνοδωμάτιο, αφράτες πετσέτες και μπουρνούζια για το μπάνιο, απαλές κουβέρτες για το χειμώνα και βαμβακερές πικέ για το καλοκαίρι, μοναδικά τραπεζομάντηλα και ποτηρόπανα για την κουζίνα και ριχτάρια για το σαλόνι.

Φροντίζουμε και τους μικρούς μας φίλους με μοναδικές παιχνιδιάρικες συλλογές σε σεντόνια, πετσέτες και μπουρνούζια.

No products in the cart.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

Privacy Settings saved!
Επιλογές Cookies

Το cookie είναι ένα μικρό τμήμα κειμένου που αποστέλλεται στο πρόγραμμα περιήγησης από έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε.


Αυτά τα cookies επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται επιλογές που έχετε κάνει με σκοπό να παρέχει λειτουργικότητα για δικό σας όφελος. Για παράδειγμα, τα λειτουργικά cookies επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται ρυθμίσεις συγκεκριμένες για σας, όπως την επιλογή της χώρας σας και κατάσταση συνεχούς σύνδεσης εάν επιλεχθεί από εσάς και να εμφανίζει προηγούμενες παραγγελίες σας και άλλες εξατομικευμένες λειτουργίες.

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες